Новини

Рятувальники Дніпропетровщини отримали нові пожежні машини

DSCF0025

Шість сучасних автомобілів, обладнаних за європейськими стандартами, тепер на службі у Дніпрі, Кривому Розі, Нікополі, Покрові, Кам’янському та П’ятихатках. Техніку придбала Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Вартість кожної з таких пожежних машин – 6 млн 614 тисяч гривень. Повна комплектація та високі технічні характеристики. Місткість цистерн для води — більше 4 тонн. Машина оснащена європейським обладнанням: бензорізом для різання металевих огорож, потужною висувною освітлювальною вишкою, електростанцією та іншими необхідними пристроями.

Такий автомобіль дозволить рятувальникам максимально ефективно працювати під час надзвичайних ситуацій та гасити навіть масштабні пожежі.

Також за останні два роки пожежники отримали нової техніки на загальну суму 52 млн 880 тисяч грн. Крани, цистерни, 50 апаратів на стисненому повітрі DRAGER з масками, 120 комплектів захисного одягу та спорядження, електростанція на 68 кВт, відцентровий насос та багато іншого.

З обласного бюджету також були виділені кошти на придбання пожежного устаткування. Майже 7 000 000 гривень спрямували на новий сідельний тягач, напівпричеп, піротехнічний автомобіль, пасажирський автобус для перевезення особового складу пожежно-рятувальних підрозділів, а також інженерного майна, пожежно-технічного озброєння, оснащення водолазної та піротехнічної групи на загальну суму понад 3 млн. грн.

«Ризикувати життям – це щоденна робота для рятувальників. Не кожен усвідомлює, що ці люди майже кожного дня рятують життя, не очікуючи на визнання чи нагороди. Забезпечити їх сучасним обладнанням – це не подвиг, це наш обов’язок!» — підсумував голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.5dn - копия 7dn DSCF0031 - копия IMG_20180226_111858