Новини

Дніпровці готуються до міжнародної освітньої виставки у Бразилії.

thumb-big-450x314-8fa4

 

Майже всі вищі навчальні заклади Дніпропетровщини вже у квітні представлять Україну на масштабній виставці Expo Poss у Ріо-де-Жанейро та Сан-Пауло. Делегацію з України очолює голова обласної ради Гліб Пригунов. Головна мета виставки — презентувати українську освіту, її престижність на міжнародній арені, сформувати зацікавленість іноземних студентів здобувати освіту у Дніпрі.

Стосовно останнього пункту голова обласної ради Гліб Пригунов поставив завдання перед ректорами дніпровських вишів: «Щороку 200 тисяч абітурієнтів з Бразилії роз’їжджаються до вишів по всьому світу. Певний відсоток від цієї цифри має бути нашим. Тим більше, що досвід навчання бразильців у Дніпрі є». Для участі у бразильській виставці була створена спеціальна робоча група, яка активно працює над підготовкою до поїздки. Делегація вже орендувала найбільший стенд у павільйоні. На черговій зустрічі розробляли загальну концепцію. Для презентації освіти в Україні та вишів поставлять окремі банери, макети, екрани, які будуть оформлені у єдиному стилі. Деталі поки тримають у секреті.

Також робоча група вирішує питання щодо зустрічі делегації з губернаторами штатів Сан-Пауло, Ріо-де-Жанейро та Парана, українською діаспорою і федеральними університетами. «Тісні стосунки із цією країною Дніпропетровщина почала будувати у минулому році. Відкрили Українсько-Бразильський центр та почесне консульство. Завдяки цьому, нам простіше буде залучати інвестиції із Бразилії. Майбутня участь у виставці – це продовження плідної співпраці, але вже в освітній галузі», — додав Гліб Пригунов.