Новини

Гліб Пригунов: «Рятувати здоров’я дітей з «сірої зони» — також і наше завдання».

29632916_1641418382574650_156012193_o

Сьогодні до Дніпра на лікування привезли 13 дітей з прифронтових територій, і так званої «сірої зони». Усі вони мають надскладні діагнози: ДЦП, порок серця, кардіоміопатію, тетропарез та інші недуги. Через військові дії на Сході, діти не можуть отримати кваліфіковану медичну допомогу за місцем проживання.

В рамках проекту «Допомога йде», який запроваджений і втілюється Дніпропетровською обласною радою за допомогою командування Об’єднаних сил, маленькі пацієнти будуть лікуватися в Дніпропетровській обласній дитячій клінічній лікарні. Загалом, цей медзаклад за час війни прийняв 1200 дітей з прифронтових територій. Більше трьохсот з них прийнято за час існування проекту, який було започатковано в 2017 році.

Головний лікар Олександр Хитрик розповів: « Головне завдання наших лікарів зараз обстежити і встановити точні діагнози. Після цього, ми призначаємо лікування, кому треба проводимо хірургічні втручання. Фінансова підтримка обласної ради дозволяє забезпечити малих пацієнтів з прифронтових територій необхідними медикаментами та матеріалами».

Олена Тур приїхала на лікування із Маріуполя зі своїм одинадцятирічним сином. У дитини погано функціонує рука і нога. Зараз йому проводитимуть вкрай необхідне відновлювальне лікування. Мати хлопчика дуже вдячна: «Не всім випадає такий шанс безкоштовно лікуватися у клініці, де багато сучасної апаратури, спеціалістів. Ми дуже вдячні проекту, організаторам за таку можливість».

Завдяки «Допомога йде» не лише діти, а й дорослі з зони бойових дій, безкоштовно лікуються у медзакладах Дніпра. За час реалізації, регіональний проект став загальнонаціональним і охопив Дніпропетровську, Запорізьку та Харківську області. У список також додалась міська влада Дніпра.

Голова обласної ради Гліб Пригунов результатами роботи проекту задоволений: «У нас немає сумніву, що війна закінчиться і ми повернемо усі території. Але є такі ситуації, коли ми не можемо чекати і втрачати час. Це стосується наших дітей, яких ми привозимо на лікування до Дніпра. Не повинно бути різниці між областями. Україна єдина і ми будем усім допомагати».

29680538_1641418379241317_51843370_o

IMG_0176

IMG_0204

IMG_0217