Новини

Голова обласної ради провів нараду з очільниками громад області

!DOR01238

Учасники зустрічі обговорили ряд важливих питань: відновлення навчального процесу в режимі офлайн восени, проєкти з відновлення частково або повністю зруйнованої інфраструктури, виконання бюджетів тощо.

«Вислухав питання і пропозиції очільників громад. Обговорили можливості їхньої участі в грантових програмах щодо відбудови, підтримку закордонних партнерів. Також визначили напрямки, в яких може допомогти обласна влада. Наприклад, укриття в навчальних закладах, проблематика в облаштуванні таких приміщень, консультативна допомога, субвенції тощо», – повідомив голова Дніпропетровської обласної ради.

Представник Дніпропетровської торгово-промислової палати Віталій Жмуренко зазначив, що наразі одним з найактивніших міжнародних партнерів області є Чехія:

«Сьогодні дуже активно співпрацюємо щодо відновлення області з Чеською республікою. Вже отримали генератори, маємо від партнерів й інші пропозиції щодо гуманітарної допомоги. Також працюємо з Німеччиною та Естонією, найближчим часом зустрічатимемося з їхніми представниками».

Очільники громад підняли питання, актуальні для їхніх територій.

«Є багато поточних проблем. Дуже важливих. Наприклад, недобудовані через війну обʼєкти. Яка їхня подальша доля? Усе це ми будемо пропрацьовувати разом з обласною владою», – сказав голова Марганецької міськради Геннадій Боровик.