Новини

Групові будинки для дітей сиріт зводять на Дніпропетровщині.

_MG_4312

Умови життя, наближені до сімейних, затишок і комфорт – сьогодні це головні критерії догляду та виховання дітей, які залишились без батьківського піклування. Відповідна державна програма «Про малі групові будинки» була прийнята урядом та впроваджується зараз в Україні. Дніпропетровщина стала пілотним регіоном в її реалізації.

Нині активна фаза робіт триває у Петриківці. Тут будівництво знаходиться на етапі перекриття поверху, вже звели стіни, облаштували фундамент. Домашній затишок незабаром отримають 10 дітей- сиріт. Сучасні та комфортні умови зсередини, оновлена прибудинкова територія зовні, автономне опалення, ігрова зона. Також тут безперешкодно можуть жити діти із інвалідністю, усі вимоги для їх комфорту враховані у проекті. Наразі діти-сироти Петриківського району вимушені перебувати у різних інтернатах області, а деякі — навіть у сусідній Полтавській. Тож зведення нового сучасного будинку у населеному пункті є дуже важливим проектом.

На Дніпропетровщині заплановано будівництво ще трьох таких затишних групових будинків – у Павлоградському, Синельниківському та Солонянському районах. Загалом в Україні зведуть 14 таких оновлених «домівок» для дітей-сиріт.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов зауважує: «Інтернатні заклади — це пережиток минулого. На зміну державним дитячим будинкам повинні прийти будинки сімейного типу. Саме у таких умовах діти-сироти виростають повноцінними членами суспільства. Вже є прийнята програма на рівні держави, тому цей процес є неминучим. Створення комфорту, затишку, цікавого дозвілля та умов для розвитку – ось наше головне завдання!».