Новини

Дніпровський художній музей відзначає своє 110-річчя

IMG_9190

Цей музей – художня скарбниця, де зберігається величезна кількість творів мистецтва, що свідчить про багатство та різноманіття нашої культурної спадщини.

Під час святкового заходу Лілія Гиренко, начальниця управління з питань
культури та спорту виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради, вручила колективу музею вітальний лист від голови обласної ради Миколи Лукашука, який привітав музей із 110-річчям та висловив слова вдячності працівникам за їх роботу і неоціненний внесок у розвиток та популяризацію мистецтва.

«Ювілей підкреслює важливість музею як художнього центру нашої області. Ця подія стала не лише святковим заходом, але й підтвердженням значення музею як культурного осередку та майданчика для творчості і діалогу між поколіннями», — сказала Лілія Гиренко.

Працівники музею презентували нові видання – «Музейний путівник» та альбом-каталог «Колекція творів Миколи Глущенка із зібрання музею», які представили провідні науковці музею Сергій Несмачний та Ігор Труш.

Крім того, гостям представили два масштабних виставкових проєкта: «Родина Чернявських»; — виставка творів живопису та графіки, що присвячена 100-річчю від дня народження видатного дніпровського художника Георгія Чернявського, та «Подарунки сучасних митців до 110-річчя музею»; — виставка різноманітних творів живопису, графіки, скульптури та декоративно-прикладного мистецтва.