Новини

Дніпропетровська область – одна з ключових промислових регіонів України.

Тому одними із головних завдань регіону залишаються питання пов’язані із поліпшенням екологічного стану та екологічною безпекою громадян.
Головні екологічні проблеми Дніпропетровщини пов’язані із забрудненням атмосферного повітря, погіршенням гідрологічного стану водних ресурсів, великими обсягами накопичення відходів виробництва та зростанням техногенно-порушених територій.
Тільки за 2017 рік від діяльності підприємств-забруднювачів області викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря склали 644 тис. тонн, скинуто зворотних вод в поверхневі водні об’єкти 525 млн. м3, розміщено відходів виробництва 158 181 тис. тонн.
На зменшення навантаження на довкілля регіону покликана дія Дніпропетровської обласної комплексної програми (стратегії) екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2016 – 2025 роки, виконавцями заходів якої визначені основні 25 підприємств-забруднювачів регіону.
Тому з метою ефективного контролю за станом реалізації програми, за участю контролюючих органів та органів виконавчої влади 08 червня
2018 року о 12.00 за адресою: м. Дніпро, просп. О. Поля, 2, кім. 516 відбудеться чергове засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та енергозбереження для розгляду питання „Про дотримання вимог природоохоронного законодавства України та стан реалізації заходів Дніпропетровської обласної комплексної програми (стратегії) екологічної безпеки та запобігання змінам клімату на 2016 – 2025 роки основними підприємствами-забруднювачами”.
Запрошуємо долучитися до роботи постійної комісії представників громадських об’єднань та засоби масової інформації.