Новини

Дніпропетровщину відвідали Надзвичайні і Повноважні Посли країн Вишеградської четвірки.

!IMG_4788
 
Вишеградська четвірка – об’єднання європейських країн, а саме Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії. Організація, яка функціонує вже майже 20 років і співпрацює з різними країнами. Вони підтримують демократичні процеси в Європі, зміцнюють економічну співпрацю, ведуть проекти в освітній і культурній сфері між державами. Сьогодні Надзвичайні і Повноважні Посли Вишеградської четвірки зустрілись із головою обласної ради Глібом Пригуновим. Головна мета зустрічі – ознайомити країни з економічним потенціалом Дніпропетровщини.
Посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула прокоментував: «Багато чеських фірм наразі працють на Дніпропетровщині. Ви є гарними і надійними партнерами. Нам треба підтримувати економічний розвиток і торгові контакти. Європейські інвестори готові приїжджати сюди, проводити зустрічі, можливо в форматі «b2b», прямого спілкування. Також ми хочемо розширити наші культурні зв’язки і провести проекти з обміну студентами. Ми розуміємо значення вашої області, тому бажаємо плідної співпраці».
Зараз Дніпропетровщина і справді демонструє сприятливий економічний клімат. У 2017 році в область іноземними інвесторами вкладено 66 млн.дол. США прямих інвестицій (акціонерного капіталу). За обсягами – це перше місце в Україні. Дніпропетровщина — самодостатній регіон з потужним промисловим та науковим потенціалом, розвинутим сільськогосподарським виробництвом, високим рівнем розвитку транспорту і зв’язку, вигідним географічним положенням та багатими природними ресурсами. Саме це відзначають і Європейські Посли.
!IMG_4923
Голова обласної ради Гліб Пригунов висловив представникам Вишеградської четвірки подяку і зазначив: «Нещодавно у Києві ми проводили презентацію інвестиційної привабливості нашої області. Зараз готові надавати детальну інформацію для бізнесу і інвесторів, проводити зустрічі у будь-яких форматах. Ми — ваші партнери, і ви можете розраховувати на підтримку обласної влади. Запрошую кожну країну приєднатися до запланованого Інвестиційного форуму, який пройде у Дніпрі цієї осені!». Також Надзвичайним і Повноважним Послам Вишеградської четвірки вручили інвестиційні паспорти області за результатами 2017 року та запросили на екскурсію містом, зокрема, до музею АТО.