Новини

Дніпропетровська облрада та Державна служба геології та надр України підписали меморандум про співробітництво

CC09AAC4-C9ED-4634-8F73-428B4A5551E7

В Дніпропетровській облдержадміністраціі відбулася робоча зустріч, під час якої обговорили розвиток геологічно-інвестиційного потенціалу Дніпропетровської області. Також перший заступник голови Дніпропетровської облради Геннадій Гуфман та голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах підписали Меморандум про співробітництво.

«Підписання цього документа дасть можливість місцевій владі активно брати участь в контролі законного використання корисних копалин. Крім того, Дніпропетровська обласна рада зможе донести до громад області інформацію про перспективи співпраці з потенційними інвесторами в сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр для регіону», — сказав Геннадій Гуфман.

Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах сказав, що одна з головних цілей візиту на Дніпропетровщину — освітня. Під час презентації було розглянуто мінерально-сировинну базу Дніпропетровскої області, яка налічує 384 об’єки, розглянуто питання офіційного отримання спеціальних дозволів на використання корисних копалин, недопущення незаконного видобування корисних копалин, доходи бюджетів від користування надрами.

Також представники Державної служби геології і надр Укаїни наголосили, що готові допомогти в підготовці інвестиційно-геологічних паспортів громад Дніпропетровської області.