Новини

У цифрах про лікарів Дніпропетровщини: ТОП-5 цікавих фактів

pexels-chokniti-khongchum-3938022(1)

В перший понеділок жовтня в Україні відзначають День лікаря. З нагоди свята в Дніпропетровській обласній раді розповіли скільки фахівців працює в країні та області і в якій сфері найбільше.

👨🏻‍⚕️Наразі в Україні — 147,4 тисячі лікарів усіх спеціальностей. Найбільше в Києві, Львівській та Дніпропетровській областях. Найменше — на Луганщині.

👨🏻‍⚕️На Дніпропетровщині працює 8 865 лікарів, твердять фахівці облздраву. З них найбільше — фахівців загальної практики (сімейних) — 1 243 спеціаліста.

👨🏻‍⚕️Дніпропетровщина — в лідерах за кількістю середнього медичного персоналу — таких фахівців в регіоні працює 20 тисяч осіб. Всього в країні — 273 тисячі 526 спеціалістів.

👨🏻‍⚕️За даними електронної системи охорони здоров’я, від старту другого етапу медреформи, кількість лікарів первинної ланки в країні зросла на 555, фахівців спеціалізованої медичної допомоги — на 3435, медичного персоналу — на 2576 осіб.

👨🏻‍⚕️Найбільша кількість медичних установ розташована на Дніпропетровщині — 103. Трохи менше на Львівщині (90) та Харківщині (76).

«Вітаю причетних зі святом! Тих, хто стоїть на передовій боротьби з ковідом, онкологією, хронічними захворюваннями й хто своєю титанічною щоденною працею рятує житті людей. Зичу лікарям регіону міцного здоров’я, добробуту, оптимізму, а також вдячних і щасливих пацієнтів», — привітав медиків голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.