Новини

Дніпропетровщина вийшла із «червоної» зони

14AF3CBA-B4AD-4E6C-8E76-2D13F188C18A

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вчора скасувала «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Дніпропетровщини.

Згідно із цим рішенням місцева ТЕБ і НС затвердила «жовтий» рівень епіднебезпеки.

«В області впродовж останнього тижня дедалі меншає кількість випадків коронавірусної хвороби та чисельність шпиталізованих. За карантинними індикаторами область вже не відповідає «червоному» рівню. Так завантаженість ліжок у нас — 30.7% (при максимумі 65%), кількість госпіталізованих пацієнтів з ковідом за останній тиждень — 44.3 (максимум — 60), а рівень зростання загальної кількості шпиталізованих — 18.3% (при максимально допустимому показнику — 50%). Зараз у лікарнях виписки переважають над госпіталізаціями», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Разом з Дніпропетровщиною із «червоного» рівня виходять Донеччина, Івано-Франківщина, Луганщина, Львівщина, Одещина, Рівненщина, Херсонщина та м. Київ.

«Послаблення карантину — не привід нехтувати протиепідимічними правилами. Необхідно продовжувати тримати дистанцію та користуватись масками. А також — вакцинуватись. Тільки щеплення здатне захистити від тяжкого перебігу коронавірусу», — наголосив Микола Лукашук.

Для роботи та відвідування закладів на «жовтому» рівні достатньо отримати хоча б одне щеплення та мати хоча б «жовтий» внутрішній COVID-сертифікат або тимчасову довідку 063-О, видану лікарем, який проводив щеплення.

Заклади освіти можуть працювати у звичайному режимі, за умови отримання всіма співробітниками хоча б однієї дози вакцини проти COVID-19. В іншому випадку, співробітники підлягають відстороненню.

Робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів не обмежується, проте обов’язковим залишається дотримання протиепідемічних правил.