Новини

Дніпропетровщина вшановує пам’ять жертв голодомору!

A2116DEB-BDD9-4379-95E4-51D319748D41
Дніпропетровщина вшановує пам’ять жертв голодомору!
24 листопада  усією Україною відзначається День пам’яті жертв Голодомору — мільйонів загиблих , знищених тоталітарним режимом.
За даними Інституту демографії та соціальних досліджень, втрати населення в Україні через надмірну смертність під час Голодомору в 1930-х роках становили 3,9 млн чоловік. Протягом десятиліть тема Голодомору була забороненою.
 Лише 28 листопада 2006 року Верховна Рада України прийняла закон «Про Голодомор 1932-1933 років в Україні», згідно з яким Голодомор був визнаний геноцидом українського народу.
У цей день вся країна знаходиться у жалобі, вшановуючи пам’ть загиблих співвітчизників, покладаючи квіти до меморіалів та запалюючи свічки.
«Сьогодні роковини Голодомору, коли мільйони невинних українців були заморені голодом до смерті радянським режимом. Все з єдиною метою – підкорити український народ! Сьогодні українці знов гинуть в результаті намагань з боку Росії знищити нашу ідентичність і наші прагнення незалежного та вільного життя. Понад 10 тисяч людей вже загинуло внаслідок війни на сході. Але ми впевнені, що ніхто не переможе незламний український дух і наші прагнення до кращого майбутнього!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.