Новини

Гліб Пригунов: «До 2021 років районів в Україні вже не буде!».

!IMG_2900

Реформа децентралізації в Україні рухається до свого останнього етапу – об’єднання міст обласного значення у громади. Сьогодні виклики цього процесу на Дніпропетровщині вирішували в обласній раді.

У заході взяв участь голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, Асоціація міст України та консультанти Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Саме ця організація є одним з найактивніших партнерів, що підтримують запровадження реформи децентралізації в Україні.

10 жовтня 2018 року Дніпропетровська обласна рада підписала меморандум про співпрацю та взаємодію між Дніпропетровською обласною радою та програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). У рамках співпраці USAID підтримує Офіси реформ у регіональних відділеннях АМУ, у складі чотирьох галузевих консультантів: з бюджетних питань, з юридичних питань, з питань комунікацій, з питань місцевого економічного розвитку .

Наразі на Дніпропетровщині вже 2 міста обласного значення практично завершили процес формування ОТГ з околишніми селами – Марганець та Покров. Щодо інших міст – учасники зустрічі прийняли рішення про необхідність внесення змін до перспективного плану громад, аби найближчим часом вся область змогла успішно увійти у цей етап реформи децентралізації.

«Вперше за всю історію України ми бачимо, як Президент і прем’єр вмовляють депутатів надати більше можливостей та ресурсів на місця! І це відбувається саме у рамках реформи децентралізації. Процес вже незворотній. Найближчі роки, я впевнений, вже не буде і районів, і Україну формуватимуть сильні, спроможні та самостійні ОТГ!» — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.