Новини

Дніпропетровщина пам’ятає і вшановує «Своїх..»

IMG_5781
Проникливі і чуттєві картини, різноманітні понівечені експонати вивезені із зони бойових дій, сумні, але водночас зацікавлені очі присутніх. У Дніпрі сьогодні відкрили виставку під назвою «Свої..». Вона присвячена подіям на Сході України та вшануванню пам’яті захисників рідної землі.
Дніпропетровська обласна рада долучилась до такого пам’ятного заходу і нагородила людей, які ризикуючи життям, разом із представниками СБУ передавали гуманітарну допомогу хлопцям у полоні.
Заступник голови обласної ради по виконавчому апарату Володимир Тюрін нагородив їх відзнаками голови обласної ради та цінними подарунками і зауважив:
«Не вистачає слів, аби виразити усю повагу до хлопців, які ризикували своїм життям, заради нашого спільного майбутнього. Мені, як кадровому військовому в запасі, дуже приємно, що такі інсталяції створюються і кожен мешканець Дніпра може її побачити та поспілкуватися з безпосередніми учасниками подій представлених на виставці. Вічна пам’ять і шана нашим військовим!».
На виставці «Свої..» були представлені творчі роботи дніпровського художника Валерія Сосни. Автор розповідає, що працював над проектом близько року. У підсумку світ побачив вісім тематичних картин. Також на виставці представлена авторська інсталяція керівника ГО «Пошук-Дніпро» Андрія Біжко, а саме експонати знайдені та вивезені з тимчасово непідконтрольної території Донецької та Луганської областей. Цю масштабну роботу провела Дніпровська пошукова група в складі гуманітарної місії «Чорний тюльпан» у 2014-15 роках. Усі бажаючі можуть побачити все це особисто, прийшовши до Виставкового центру Союзу Художників України.