Новини

Дніпропетровщина-Індія: конкретні напрямки співпраці визначені!

!IMG_6749
Освіта, сільське господарство, IT-технології та фармацевтика – такими є основні сфери, в яких зацікавлені партнери з Індії. Деталі співробітництва визначили сьогодні в обласній раді.
!IMG_6761
Звертаючись до голови облради Гліба Пригунова, Манодж Кумар Бхарті, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні, зазначив, що Дніпропетровська область є пріоритетним партнером для Індії з багатьох причин:
«Саме Дніпропетровщина є промисловим лідером всієї України та має великий потенціал у сільському господарстві. Наразі я вже маю конкретні пропозиції індійський інвесторів щодо роботи в цьому регіоні».
!IMG_6703
Однією з найважливіших тем зустрічі стала освіта. Наразі в Україні навчається 4,5 тисячі індійських студентів. Тисяча з них – у Дніпропетровській області. Переважна кількість студентів обирає медичну освіту. Проте, Гліб Пригунов звернув увагу Надзвичайного Посла і на інші спеціальності:
«Не тільки медична освіта розвинута в нашій області. Дніпропетровщина також має серйозну базу технічних спеціальностей. Цього року в Сан-Паулу та Ріо-де-Жанейро ми відвідали міжнародну освітню виставку ExpoPos. Українська делегація займала найбільший павільйон, і він став справжнім відкриттям для іноземних абітурієнтів. В першу чергу, співвідношення ціна – якість української освіти змусила привернути увагу до наших вишів і вже отримати реальні контракти», — розповів голова обласної ради.
Окрім того, обидві сторони погодились, що треба розвивати співпрацю у сфері IT. І Україна, і Індія мають кваліфікованих спеціалістів у даному напрямку. Надзвичайний Посол запропонував Глібу Пригунову організувати двосторонню зустріч профільних підприємств з обох сторін, аби чітко розробити шляхи спільної роботи.
Сьогодні для України також важливим напрямком залишається імпорт ліків з Індії. У розрізі цієї теми сторони обговорили можливість спільного виробництва фармацевтичної продукції на території області.
!IMG_6812
Щодо сільського господарства, Надзвичайний Посол підкреслив, що бізнесмени з Індії дуже зацікавлені у вирощуванні бобових на території Дніпропетровської області.
«Впевнений, що міцні партнерські стосунки з Індією тільки починаються. Ми маємо багато тем для співпраці, і наразі вже основні з них визначені!», — підсумував голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.