Новини

Обласний бюджет збільшився – депутати вирішуватимуть куди спрямувати кошти.

!2G3A4245
Сьогодні в Дніпропетровській обласній раді обговорювали головні питання наступної ХІІІ сесії, яка відбудеться вже цього червня. Серед найголовнішого — збільшення доходів до бюджету та їх ефективне використання. За 5 місяців поточного року рівень надходжень доходів обласного бюджету складає 120% запланованих показників. Головними джерелами наповнення стали податок на доходи фізичних осіб та податок на прибуток приватних підприємств.
Голова обласної ради Гліб Пригунов зауважив: «Збільшення обласного бюджету безперечно свідчить про те, що країна розвивається, працюючий бізнес сплачує податки. Я вдячний всім, хто працює і таким чином, робить внесок в розвиток нашої території!».
Збільшення грошових надходжень очікується і зі сторони державного бюджету. А саме субвенцію у розмірі 16,6 млн. грн. виділять на виплату грошової компенсації для придбання житла учасникам АТО. Прогноз виконання бюджету дозволив депутатському корпусу збільшити видаткову частину та розподілити доходи за такими напрямками: утримання закладів освіти, медицини та інших установ обласного підпорядкування, реалізація заходів регіональних програм, збільшення бюджету розвитку для продовження реалізації пріоритетних інвестиційних проектів області. Вагомої уваги нададуть втіленню обласної екологічної програми. На розбудову і вдосконалення системи еко-моніторингу планують додати 6,3 млн. грн. Бюджетна комісія вже вивчила і проаналізувала усі вищеназвані питання та затвердила їх.
Також на сесії обласної ради продовжать визнання добровольців, загалом 137 чоловік вже отримали свої посвідчення. Остаточні рішення будуть відомі вже 22 червня на ХІІ сесії Дніпропетровської обласної ради.