Новини

Дніпро відзначає День добровольця.

_MG_7627

Саме 14-го березня, перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. З того моменту по всій Україні розгорнувся масштабний добровольчий рух. Тисячі українців відправились на війну захищати територіальну цілісність країни. Важливість та внесок кожного добровольця важко переоцінити.

У Дніпрі на Алеї героїв дякували відважним захисникам та згадували загиблих добровольців. Мешканці міста, духовенство, міська та обласна влада, представники військових формувань поклали квіти до меморіального знаку та вшанували пам’ять хвилиною мовчання.

«Добровольчі формування одними із перших пішли на захист України на початку бойових дій. Не за наказом, а за покликом серця. Вони не знаходились у складі лав ЗСУ, але також самовіддано воювали за мир та свободу. Офіційно вони не можуть отримати статус УБД, хоча мають право на усі пільги та преференції. Саме тому ми на рівні області вже кілька років ведемо процес визнання добровольців!».

Спеціально створена комісія, яка працює в обласній раді вже визнала 181 добровольця. Військовим видають спеціальні посвідчення, які підтверджують їх статус на офіційному рівні. Процедура прийому документів триває.

Також після урочистостей голова обласної ради Гліб Пригунов вручив сертифікати курсантам військово-патріотичного клубу «Айдар» за успішне проходження Всеукраїнського вишколу.

«Патріотично налаштована молодь, — наголошує голова облради, — є основою нашого майбутнього. Нехай їх активна громадянська позиція лише міцнішає».