Новини

«Допомога йде» — до лікарень Дніпра продовжують привозити дітей з прифронтових територій.

IMG_9270

Для родини Бикових, що мешкають у прифронтовій Мар’їнці, звичайний похід за водою обернувся страшною трагедією. Мати Людмила із сином Сергієм потрапили під несподіваний обстріл ворожих військ, навесні 2017 року. В результаті у 16 річного хлопця осколкові поранення обох ніг, запалення кісток та загроза ампутації ноги.

В рамках проекту «Допомога йде», який запроваджений і втілюється Дніпропетровською обласною радою за допомогою командування Об’єднаних сил, хлопця доставили до обласної клінічної дитячої лікарні Дніпра, де він перебував на лікуванні. Наразі, його доставили вже вдруге. Спеціалісти клопітливо працюють із новим ураженням хлопця – фіброзна дисплазія однієї з кінцівок. Загалом, цей медзаклад за час війни прийняв 1200 дітей з прифронтових територій. Більше трьохсот з них прийнято за період існування проекту, який було започатковано в 2017 році.

От і цього разу, лікарі переконують, що хлопця зможуть поставити на ноги: «З такими проблемами в нас достатньо великий досвід роботи, тому наразі усі прогнози позитивні» — розповідає лікар Ігор Майденко.

Завдяки проекту не лише діти, а й дорослі з зони бойових дій, безкоштовно лікуються у медзакладах Дніпра. За час реалізації, регіональний проект став загальнонаціональним і охопив Дніпропетровську, Запорізьку та Харківську області. У список також додалась міська влада Дніпра.

Голова обласної ради Гліб Пригунов наголошує, що ініціювання проекту «Допомога йде» є одним із найкорисніших рішень: «Дуже тяжко спостерігати, як страждають наші діти, наші земляки. Ми не можемо залишати людей з прифронтових територій з їх проблемами напризволяще. Тим паче, якщо справа стосується здоров’я. Допомагали, допомагаємо і будемо робити це надалі!».