Новини

До Дніпропетровської області з робочим візитом завітав уповноважений уряду Чеської Республіки з питань реконструкції України Томаш Копечний

DOR01866

До Дніпропетровської області з робочим візитом завітав уповноважений уряду Чеської Республіки з питань реконструкції України Томаш Копечний

В рамках зустрічі він обговорив з очільниками обласної ради та військової адміністрації найбільш пріоритетні напрямки співпраці.

«Наша область – промислове серце України. Тим часом як Чехія – промислове серце Європи. Маємо багато спільного, тому саме Дніпропетровщина і привернула увагу Чеської Республіки в питанні реконструкції», – зазначив голова обласної ради Микола Лукашук.

Уповноважений уряду Чеської Республіки з питань реконструкції України, в свою чергу, визначив три сфери, які потребують найбільшої уваги.

«Це енергетика, медицина і транспортна сфера. Наша делегація має намір побачить об‘єкти, які пошкоджені або зруйновані внаслідок ворожих обстрілів. Також чекаємо від обласної влади пропозиції щодо подальших реконструкцій та спільних проєктів», – сказав Томаш Копечний.

Окрім того, за словами голови ОВА Сергія Лисака, важливим напрямком є співробітництво у сфері водних ресурсів.

«Ми повинні не забувати про стратегічні питання. В першу чергу, це забезпечення людей життєво необхідними ресурсами. Світло, тепло, вода тощо. Я дякую нашим чеським партнерам за підтримку. Працюємо разом на Перемогу!» – підсумував Сергій Лисак.