Новини

У Дніпрі пройшло виїзне засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності

DOR01715

У ньому взяли участь представники Міністерства внутрішніх справ, очільники обласної військової адміністрації та Дніпропетровської обласної ради, правоохоронці та народні депутати.

«Говорили про роботу силовиків на деокупованих, окупованих територіях та територіях, на яких ведуться бойові дії. Наразі в нашій області до переліку, затвердженого Міністерством з питань реінтеграції, внесено 12 таких територій в Криворізькому, Синельниківському та Нікопольському районах. З перших днів вторгнення наша область є форпостом держави у багатьох сферах. І однією з найголовніших задач для нас стало забезпечення усім необхідним військових, рятувальників, правоохоронців. Разом працюємо на Перемогу», – сказав голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

Також серед важливих тем засідання було притягнення до кримінальної відповідальності за колабораціонізм, зміни до законодавства щодо врегулювання окремих питань діяльності Нацполіції під час дії воєнного стану.

«Зараз перед нами стоїть дуже багато задач. Головне, аби ми мали потужні сили оборони та повністю оснащені підрозділи ДСНС. Ці напрямки є пріоритетними для фінансування в умовах війни», – розповів начальник ОВА Сергій Лисак.

Окремим питанням засідання Комітету з питань правоохоронної діяльності стала тема формування «Гвардії наступу».

«Ми активно працюємо над формуванням нових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Ці підрозділи в основному націлені на звільнення окупованих територій», – зазначив Ігор Клименко, міністр внутрішніх справ України.