Новини

Діти вперше почули маму – в обласній лікарні провели унікальні операції

7 (2)

Такі операції не роблять ніде в Україні, окрім Дніпра та Києва. У нашій обласній дитячій лікарні виконали двобічну кохлеарну імплантацію. Діткам з області, які від народження були повністю глухими, встановили імпланти на обидва вуха.

«Сьогодні вперше діти змогли почути навколишній світ. Реакція у кожного різна — здивування, сльози та посмішки. Тепер вони звикатимуть до життя зі звуками, навчатимуться їх розрізняти, і, нарешті, говорити. Дякую нашим лікарям, усьому медичному персоналу лікарні, її керівнику Олексію Власову та всій команді! Попри усі виклики війни, ви робите неймовірну справу!» — сказав голова обласної ради Микола Лукашук

За останні два місяці такі імпланти встановили 5 дітям, двом з них виконали двобічну імплантацію.
І вперше в Україні саме у нашій обласній лікарні імпланти встановили ендоскопічним методом. Це дозволяє мінімізувати можливі ускладнення після операції.

«В Україні достатньо дітей які потребують кохлеарної імплантації. Це високотехнологічні операції і в країні немає необхідної кількості спеціалістів які вміють проводити такі оперативні втручання. Наші лікарі проходили тривале навчання у Франції, Німеччині та США» — зазначив директор лікарні Олексій Власов.

Також в лікарні встановлюють кохлеарні імпланти нашим захисникам та захисницям, які внаслідок поранень потребують відновлення слуху.