Новини

Завтра в області очікується значне погіршення погодних умов — Дніпропетровська комісія ТЕБ і НС провела термінове засідання

9C6C8CE4-6257-4E72-B788-44F53134EE55

.У зв’язку з переміщенням активного циклону 18 вересня 2022 року у Дніпропетровській області очікуються значні дощі з грозами.

За даними метеорологів очікується кількість опадів 20 – 30 мм (І рівень небезпеки, жовтий), вдень посилення вітру до 15 – 20 м/с.

Обласна влада і спецслужби проводять заходи для забезпечення  готовності сил цивільного захисту до реагування у разі можливого ускладнення ситуації.

✅Організація у разі необхідності очистки русел малих річок і дренажних систем для відновлення їх пропускної спроможності та безперешкодного стоку води.

✅Уточнення першочергових заходів з протидії загрозам ускладнення погодних умов і організації взаємодії місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування щодо спільних дій із ліквідації можливих наслідків негоди.

✅Утримання в постійній готовності до застосування наявні сили та засоби, зокрема плавзасоби, інженерну та автомобільну техніку, насосне обладнання, автономні джерела електроживлення.

✅Забезпечення посиленого контролю за станом якості води у зоні водозабору і прибережних захисних смугах уздовж річок і водойм, а також за санітарно-епідеміологічною обстановкою.

✅Забезпечення нормативних запасів реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води.