Новини

Життя у воєнних реаліях — Дніпропетровське інвестиційне агенство опубліковано нову презентацію області

Презентация-области_FINAL_1-UA_pages-to-jpg-0001

Життя у воєнних реаліях — Дніпропетровське інвестиційне агенство опубліковано нову презентацію області.

Це документ, у якому представлено економічний потенціал, промислову потужність, торгові відносини регіону, тощо. Оновлена презентація Дніпропетровської області доступна на офіційному сайті DIA.

З початку воєнних дій Дніпропетровщина взяла на себе надзвичайне навантаження.

«Починаючи з лютого область перетворилась на справжню фортецю для людей та бізнесу з Південного Сходу. Тут активно відновлюється інфраструктура пошкоджена внаслідок бойових дій, а також ведеться будівництво сучасних житлових комплексів з необхідною соціальною інфраструктурою. Стабільно працюють пасажирські перевезення, транспортується гуманітарна та військова допомога, щоденно курсують міжнародні евакуаційні маршрути», — сказала керівник Дніпропетровського інвестиційного агенства Валентина Затишняк.

Як і завжди, економіка Дніпропетровщини формується переважно за рахунок промислового сектору. На сьогодні проводиться успішна релокація низки промислових підприємств з Південного Сходу країни на територію області, що посилює роль Дніпропетровщини як промислового центру держави.

Щодо агропромислового сектору — найбільш популярними товарами є жири, олії та зернові культури.

«Цьогоріч аграрії працювали під ворожими обстрілами, ризикуючи власним життям під час засівання полів. Лише за останні пів року ракети загарбників знищили кілька сотень гектар пшениці, ріпаку та інших культур на полях області. Проте посівна кампанія була успішно завершена, а обсяг зернових під час збору врожаю очікується на рівні понад 3 млн тонн», — зазначила Валентина Затишняк.

Окрім того, область активно допомагає влаштуватися переселенцям.

«Регіон задовольняє соціальні потреби вимушено переміщених осіб та їх дітей, а також пропонує об’єкти під реконструкцію і земельні ділянки для майбутнього модульного житла.
Дніпропетровщина вдячна проактивним всесвітньо відомим організаціям, що надають допомогу в регіоні», — підсумувала Валентина Затишняк.