Новини

Започаткувати власний бізнес або розвивати вже існуючий: програми підтримки для ветеранів.

Презентация1

Уряд розширив проєкт «єРобота» і запускає нові грантові програми для ветеранів, завдяки яким вони зможуть отримати фінансову підтримку від держави для старту або розвитку своєї справи. Сума виплат варіюються від 250 тисяч грн до 1 млн. Є три варіанти отримання грантів за наступними умовами:

🔹250 тис грн. – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця;

🔹500 тис грн. – для члена сім’ї учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць;

🔹1 млн грн. – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менше ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни.

💬 «Наші захисники і захисниці, які мають бажання займатися підприємництвом, або ж розвивати свій бізнес після повернення до цивільного життя, повинні отримати таку можливість. Зазначу, що обов’язковою умовою надання грантів є створення нових робочих місць, і ми розраховуємо, що ветерани-підприємці залучатимуть до свого бізнесу насамперед своїх побратимів. Таким чином допомагаючи їм якнайшвидше інтегруватись в мирне життя та отримати економічну незалежність», – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки Юлія Свириденко.

❗️Також важливою умовою для отримання грантів є співфінансування з отримувачем у співвідношення 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти в свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

🧑🏻‍🏫 Окрім того, отримувачі грантів зможуть безоплатно пройти навчання з питань підприємництва та отримати консультації у регіональних центрах зайнятості.

🗓️ Старт програми – 10 квітня. Подати заявку: https://diia.gov.ua/services/categories/biznesu/yerobota

 

изображение_2023-04-03_110400831