Новини

За інформацією від обласної служби зайнятості, з початку ведення воєнного стану нову роботу на Дніпропетровщині знайшли майже 2000 переселенців

18,11

️У період воєнного стану у Дніпропетровській обласній службі зайнятості як безробітні були зареєстровані 6689 осіб, які мають довідку внутрішньо переміщеної особи.

Серед них: 77% це жінки, 23% — чоловіки. За віком: 23% — молодь до 35 років, 33% — від 35 до 45 років, 28% — від 45 до 55 років, 16% — понад 55 років.

Переважно працевлаштування здійснювалось на підприємства оптової та роздрібної торгівлі, переробної, добувної промисловості, охороні здоров’я та сільському господарстві.

За такими професіями та посадами: продавець продовольчих (непродовольчих) товарів, продавець-консультант, водій автотранспортних засобів, фахівець, бухгалтер, охоронник, підсобний робітник, слюсар-ремонтник, кухар, касир торговельного залу, прибиральник службових приміщень, вантажник, вчитель закладу загальної середньої освіти, сестра медична, електрогазозварник, стрілець та ін.

Служба зайнятості продовжує реалізувати програму підтримки роботодавців, які забезпечують роботою внутрішньо переміщених осіб. Такі підприємства можуть розраховувати на компенсацію витрат на оплату праці. Розмір компенсації складає 6500 гривень за кожну працевлаштовану особу, загальна тривалість не може перевищувати двох місяців.

Наразі за компенсацією витрат на оплату праці ВПО звернулись 553 роботодавця, які працевлаштували 2369 внутрішньо переміщених осіб.