Новини

Збільшення бюджетів , ріст відповідальності — головний меседж від обласної влади до керівників ОТГ.

IMG_3986

В обласній раді пройшов семінар – тренінг за участю спеціалістів Східного офісу Держаудитслужби. На ньому зібралися усі голови ОТГ, міські та сільські керівники, представники фінансових установ. Ефективне використання бюджету відповідно до чинного законодавства, збільшення фінансових потоків, досягнення найвищого рівня економічності, прозорості та результативності. Саме ці завдання для органів місцевого самоврядування є зараз актуальними. У зв’язку із децентралізацією, бюджети місцевих громад щороку збільшуються, отже і використання коштів повинно бути виключно цільовим та ефективним.

Під час тренінгу особливу увагу приділили внутрішньому аудиту в органах місцевого самоврядування, створенню в них сприятливих умов для захисту фінансових і майнових інтересів територіальних громад. Адже створення в ОТГ підрозділів внутрішнього аудиту допоможе структурам підвищити результативність їх діяльності, знизити витрати та захистити фінансові інтереси відповідної територіальної громади!

Протягом останніх двох років Державною аудиторською службою було проведено 13 ревізій, за результатами яких виявлено порушень, що призвели до збитків на загальну суму 5,1 млн грн. Враховуючи такі значні показники, створення відділу внутрішнього аудиту в апаратах виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування є нагальною необхідністю.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов коментує: « В світлі процесів децентралізації аудит ефективності державних програм, аудит інвестицій, місцевих бюджетів є особливо важливими. Разом зі збільшенням бюджетів та розширенням повноважень, керівники на місцях отримали ще більшу відповідальність за розвиток своїх громад. Тож впровадження нових ефективних підходів, внутрішнього аудиту у своїй роботі є вкрай актуальним завданням на сьогодні».