Новини

В обласній раді підписали важливий «Пакт заради молоді 2020».

DSC_0233

Глобальна мета підписання такого документу – це подолати безробіття серед молоді, заохотити дівчат і хлопців працювати саме в Дніпропетровській області, вирішити проблеми освіти. Допомогу та партнерську підтримку представили наступні компанії: Steko, Skala, Дніпрополімермаш, Академія Лайфхак, Хайпарк, IBM Tehnology, Pizza Veterano, РЕМ ТЕХ СТРОЙ, Центр підтримки малого та середнього бізнесу ДОР. Цілі пакту передбачають забезпечення 10 000 місць для стажування та роботи молоді. Також створення мінімум 300 партнерств між бізнесом та освітнім сектором.

Дніпропетровська обласна рада вже давно обрала шлях впровадження європейського досвіду в системі працевлаштування. «Пакт заради молоді 2020» є конкретним механізмом створення нових можливостей для молоді. Окрім цього напрямку роботи, обласна рада на постійній основі співпрацює із німецькими партнерами по впровадженню дуальної освіти в професійно-технічних училищах. Головна суть такої освіти — поєднання теорії та практики. Нова система передбачає, що тепер студенти училищ не просиджуватимуть години лише за підручниками. Вони із самого початку навчання половину часу проводитимуть на робочих місцях. Одразу ж працюватимуть на тих підприємствах, які стануть їх роботодавцями після випуску з ПТУ. Наразі з 55 училищ Дніпропетровщини дуальну освіту запроваджують у 12. Далі цей список будуть розширювати.

Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов зазначає, що освіта та працевлаштування для молоді мають безпосереднє значення для розвитку області та країни загалом: «Обласна рада до вирішення цих проблем підходить системно. Поступово ми впроваджуємо дуальну освіту, наш Молодіжний центр також працює задля налагодження зв’язків між бізнес-спільнотою, освітнім сектором та молодими перспективними людьми. Зараз ми повинні максимально оптимізувати процес підготовки спеціалістів, вирішити проблему із працевлаштуванням. Адже глобальна мета – це припинення відтоку українців за кордон!»