Новини

З обласного бюджету виділять гроші на дороги, підтримку учасників бойових дій, реконструкцію лікарень та освітніх закладів.

IMG_9061

Продовжується підготовка до літньої сесії Дніпропетровської обласної ради. Одним із важливих питань є опрацювання змін до обласного бюджету. На черговому засіданні бюджетної комісії облради обговорювали уточнення до головного кошторису Дніпропетровщини. «Усі члени комісії активно відвідують засідання, відносяться із великою відповідальністю до обговорення питань порядку денного. Ми розуміємо, що гроші потрібні всюди, але наше завдання виділити найбільш пріоритетні напрямки розподілу бюджету», — розповів голова бюджетної комісії Андрій Ніконоров. Гроші, які додатково заробила Дніпропетровщина за останні місяці будуть розподілені для вирішення найбільш важливих завдань. Завдяки плідній праці митна служба відзначилась перевиконанням бюджету, тож зароблені гроші віддадуть на ремонт доріг – 77 404,6 тис. грн. Другим пунктом обговорювали підтримку учасників бойових дій та інвалідів. Цей пункт планують реалізувати за рахунок державної субвенції, розподіливши її на виплату грошової компенсації для отримання житлових приміщень для сімей загиблих осіб, а також для осіб з інвалідністю І-ІІ групи. За рахунок зазначеної субвенції з державного бюджету збільшено надходження до загального фонду обласного бюджету – 12 817,7 тис. грн.

IMG_9051
У сфері культури та освіти також закладені певні видатки, зароблені вже економією обласного бюджету. Здійснено перерозподіл бюджетних асигнувань між кодами програмної класифікації видатків загального та спеціального фондів обласного бюджету в межах загального ресурсу на суму 4 133,8 тис. грн для капітального ремонту приміщень учбового корпусу Дніпропетровського театрально-художнього коледжу та будівлі гуртожитку Дніпропетровського коледжу культури і мистецтва, а також на розробку проектно-кошторисної документації та капітальний ремонт фасаду і покрівлі обласної універсальної наукової бібліотеки.

IMG_9056
Поміж іншого планується збільшення видатків для КЗ „Дніпропетровський обласний пренатальний центр зі стаціонаром” на проведення реконструкції індивідуального теплового пункту та системи теплопостачання – 100,0 тис. грн.

IMG_9058
«Над формуванням та подальшими змінами обласного бюджету працює велика команда людей. Обласна державна адміністрація, профільні комісії обласної ради, чиї пропозиції розглядає безпосередньо комісія бюджету і фінансів. Я дуже радий, що кожна людина, задіяна у цьому процесі, розуміє свою відповідальність та важливість рішень, які вона приймає. Порозуміння, злагодженість та одностайність у вирішенні бюджетних питань – запорука успішного розвитку нашого регіону!» – зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.
Наразі робота над обласним бюджетом знаходиться на стадії погодження у профільній комісії. Держадміністрація пропонує свої проекти на розгляд членам комісії, а згодом ці документи подаються на голосування депутатам обласної ради.

IMG_9059