Новини

«Конституційне право на освіту в Україні в умовах воєнного стану» — у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ проведено Міжнародну науково-практичну конференцію.

FB_IMG_1669639970325

Відкрив захід та привітав учасників ректор, доктор юридичних наук, доцент, Заслужений юрист України Андрій Фоменко, який відзначив, що сьогодні українська наука мобілізувала зусилля навколо пошуку шляхів вирішення проблем, зумовлених війною. 

 

💬«У дослідженнях молодих науковців виникають новаторські ідеї та погляди щодо майбутнього України. Сьогоднішній науковий захід, присвячений розгляду питання реалізації конституційного права на освіту в умовах воєнного стану, матиме плідні результати та привертатиме увагу як наших студентів і курсантів, так і студентську молодь України та зарубіжних країн», – сказав ректор.

 

🎖️Депутат Дніпропетровської обласної ради, начальник управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти виконавчого апарату обласної ради, кандидат наук з державного управління Лілія Гиренко вручила ректору Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрію Фоменку подяку від голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука за неоціненний внесок у навчання та виховання здобувачів вищої освіти, підтримку ЗСУ та вимушених переселенців під час російської агресії.

 

🏬До участі у заході долучилося понад 140 учасників вітчизняних та зарубіжних установ: Оксфордський університет (Англія); Каунаський університет імені Вітаутаса Великого (Литва); Університет Клайпеда (Литва); Університет ім. Яна Кохановського (Польща); Університет Хаккарі (Туреччина); Грузинський технічний університет (Грузія); Університет в Афінах (Греція); Університет Пондічеррі (Індія); Коледж Гобетті міжнародні відносини (Італія); Софійський університет Святого Климента Охридського (Болгарія); Варшавський політехнічний університет (Польща); Національний університет «Львівська політехніка» (м. Львів); Міжрегіональна академія управління персоналом (м. Київ) та інші.

 

✅Під час заходу учасники обговорили питання щодо механізмів захисту права на освіту в умовах війни; особливостей дистанційної освіти у вищій школі та академічної мобільності здобувачів вищої освіти.

 

За результатами науково-практичного заходу молоді науковці схвалили резолюцію щодо покращення механізмів захисту прав людини, зокрема права на освіту.