Новини

Шкільні автобуси для громад Дніпропетровщини: 10 нових машин отримали освітні заклади області.  

FB_IMG_1669719651323

Сучасні «Еталони» можуть вмістити 30 школярів, вони оснащені полицями для наплічників і пасками безпеки. 

 

«Сьогодні чудова подія. Ми передаємо перші 10 автобусів з 46 придбаних за кошти громад і держбюджет. Зараз починаємо відновлювати матеріальну базу освітніх закладів. Автобуси підуть у ті громади, де можна буде відновити навчальний процес, а також для забезпечення потреб громад і ВПО», – розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

 

Загалом шкільний автопарк у Дніпропетровській області повністю забезпечував школярів підвезенням до освітніх закладів. З них левову частку через військові дії було передано на потреби ЗСУ.

 

«Перемога настане і наші діти повинні бути забезпечені усім необхідним. У тому числі і засобами перевезення. Наша задача – підготувати освітню сферу до повноцінного і якісного навчання дітей», – сказав заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

 

Машини поїхали до Криворізького, Нікопольського, Синельниківського, Павлоградського, Кам’янського, Дніпровського районів. Це – перша партія із 46 машин, які заплановано передати в громади найближчим часом.

 

«Ми дуже вдячні за нові автобуси, адже багато дітей у громаді лише завдяки ним добиралися до навчання. Віримо в ЗСУ, чекаємо на скорішу перемогу і готуємось до освітнього процесу з новими автобусами!» – зазначила Ірина Бондарчук, директорка Чаплинської ЗОШ.