Новини

Коштом обласного бюджету розпочинається розчистка заливу річки Дніпро на житловому масиві Червоний Камінь

0007BCF8-A57F-4601-8CB4-C07FA94E7A5C

📍Популярний пляж біля пам’ятника 152-ї дивізії вже давно не придатний до купання. До обласної ради надійшли скарги людей про поганий стан води та неприємний запах. 

📌За зверненням виїхала обласна комісія з моніторингу стану водойм: екологи, профільні спеціалісти, громадські активісти та представники облради. Провели забір води на лабораторні аналізи та виконали експрес тест якості. Експрес аналіз не показав особливих перевищень фізико-хімічних параметрів води, окрім рН. Результати відбору проб на хімічні показники відповідні лабораторії дадуть пізніше.

«Головна проблема цієї ділянки в тому, що це залив. Глибина води не велика, тому як результат — раннє та рясне цвітіння. Ми вирішили провести розчищення цієї зони», — зазначив заступник голови обласної ради Олексій Ангурець.

📌Вже цього тижня розчисткою водойми буде займатись КП облради «Лабораторія якості життя» за допомогою машини-амфібії Truxor. За словами заступника голови облради Мгера Куюмчяна, ця багатофункціональна техніка забезпечує доступ для ведення робіт на озерах, каналах, заболочених територіях і в прибережних районах. Окрім розчищення водойм важливою функцією амфібії є зрізання очерету.