Новини

«Попередження ДТЕК про обмеження електропостачання водоканалу «Дніпро Західний Донбас» зрозуміле», — Володимир Тюрін, заступник голови обласної ради.

{"source_sid":"2C56E338-F1F6-4DDE-86D3-96EDEEEBFE02_1596622483449","subsource":"done_button","uid":"2C56E338-F1F6-4DDE-86D3-96EDEEEBFE02_1596622448772","source":"other","origin":"unknown"}

❗️Заборгованість держпідприємства і зупинка подачі електроенергії на боржника призведе до перебоїв з водопостачанням у Павлограді, Тернівці,  Павлоградському, Петропавлівському районах та ін.

Станом на перше липня «Дніпро – Західний Донбас» має заборгованість 183 млн грн.

«Цієї ситуації можна було уникнути. В березні цього року Дніпропетровська обласна рада прийняла рішення «про попередню згоду взяти в керування водоканали вищезазначених міст».  Як це було з іншими  водоканалами: вивели з кризи «Аульський водовід», міськводоканали  Кам’янського, Солоного, Апостолового. Ці підприємства вже повністю розраховуються за електропостачанням.  Наразі дійшли згоди із Синельниковим.  Керівництво Павлограду і Тернівки відмовляють і, таким чином, наражають на небезпеку своїх мешканців», — коментує Володимир Тюрін.

У Дніпропетровській області працюють ряд міських водоканалів, які по суті є ланками єдиного технологічного процесу виробництва і реалізації питної води з КП ДОР «Аульський водовід», каналу «Дніпро – Західний Донбас». Їх стан незадовільний: борги, застаріле обладнання та постійний ризик зупинки водопостачання.   

В липні в  листі голови обласної ради Святослава Олійника до Прем’єр міністра Дениса Шмигаля повідомлялося про те, що обласна рада пропонує передати канал «Дніпро – Західний Донбас» у комунальну власність. Це дозволить фінансувати з обласного бюджету модернізацію каналу та почати його виводити з кризи і розраховуватися із боргами.

Відповіді обласна рада поки не отримала!