Новини

Микола Лукашук взяв участь у робочій зустрічі з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини

IMG_5195

Сьогодні Дмитро Лубінець відвідав Дніпропетровщину. До робочої зустрічі долучилися представники громад області, правоохоронці, керівники освітніх закладів, керівники профільних департаментів обласної військової адміністрації, представники управлінь обласної ради та інші.

«Не всі розуміють, чим займається наша інституція. В першу чергу, це перевірка та захист прав людини. Ми здійснюємо моніторинг права діючих військових, ветеранів, правоохоронців. Беремо участь у звільненні полонених і дітей з рф та тимчасово окупованих територій», – повідомив омбудсмен.

Дмитро Лубінець розповів про свою діяльність у різних напрямках та познайомив присутніх із своїм представником у Дніпропетровській області Михайлом Карпенком.

«Дякую за довіру, я добре розумію особливості регіону, його територіальне розміщення, всі виклики, які є з 2014 року. Ми вже з сьогодні почали працювати, зробили вже деякі візити. Кожного готові почути, визначити проблеми і всім допомогти», – сказав представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Дніпропетровській області.

Дніпропетровщина стала 8 областю, де відбулося представлення Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

«У цій війні ми боронимо не лише фізичні кордони України. Ми захищаємо право нашого народу на вільне та безпечне життя. Омбудсмен і є вартовим цих кордонів. Впевнений, ми разом плідно співпрацюватимемо у взаємодії з громадами. Питань багато – це і допомога переселенцям, і питання відновлення, і робота закладів в області», – зазначив голова обласної ради Микола Лукашук.

Також за підтримки Дніпропетровської обласної ради буде визначене приміщення для організації Консультативного Центру для роботи представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та його штату співробітників. У Центрі здійснюватиметься прийом громадян області, які потребують допомоги у захисті своїх прав.