Новини

Микола Лукашук виступив перед європейцями на тему російської пропаганди

photo_5386750405461000117_y

Голова Дніпропетровської обласної ради зробив друге звернення на Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи.

Головний її меседж – мова ворожнечі, дезінформація та брехня. Вони несуть серйозні загрози і є шкідливими, оскільки підривають соціальну згуртованість громадян, стають причинами дискримінації та розколу суспільства.

«Від початку повномасштабного воєнного вторгнення російської федерації, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, в українському інформаційному просторі з’явилися сотні, якщо не тисячі, фейкових новин, маніпулятивних тверджень і агресивних наративів. Російська агресія проти України триває не лише на полі бою, але й в медіа-просторі. росія нерідко використовує дезінформацію як зброю, завдяки якій агресор намагається дестабілізувати ситуацію в Україні».

Микола Лукашук акцентував на тому, що зараз важливо мислити критично та не піддаватись маніпуляціям. А також довіряти лише офіційним джерелам інформації:

«Дніпропетровська обласна рада, головою якої я являюсь, проводить щоденні моніторинги ЗМІ та соціальних мереж. Нерідко ми виявляли поширення відвертої брехні, яка була направлена на дестабілізацію ситуації в регіоні. Джерелами цієї дезінформації ставали не лише офіційні джерела російської федерації, але й користувачі соціальних мереж, які публікували дописи та коментарі з даними, які не відповідали дійсності.
Один з останніх випадків – розстріл російськими військовими колони з мирними жителями на виїзді із Запоріжжя. Три десятки людей загинули, понад 100 дістали поранення. Російська сторона цинічно звинуватила у вчиненні цього жахливого злочину військовослужбовців Збройних сил України».