Новини

«Ми не можемо повернути тих, чиї життя забрала війна на Сході. Але ми можемо підтримувати та допомагати родинам полеглих українських захисників», — Микола Лукашук

4723A643-82A1-4CFF-AF1A-147B02485D4D

У Дніпропетровській обласній раді відбулась зустріч голови облради Миколи Лукашука та представників ГО «Родинне Коло загиблих Героїв Дніпропетровщини».

Учасники обговорили нагальні питання. Зокрема, мова йшла про перегляд щомісячної виплати для членів родин загиблих. Про надання інформаційної підтримки громадській організації у висвітленні заходів до Дня героя та інших урочистих й святкових дат.

«Нам необхідна підтримка обласної влади й щодо транспорту. Родини загиблих воїнів щороку мають можливість відпочити на морі. Втім, дістатись туди проблематично, бо ж транспорту громадська організація надати не може», — розповіла громадська діячка й співзасновниця навчального центру «Кодацька Січ» Кристина Счасная.

Також, як зазначив Сергій Ніконов:

«30-го травня ми вчергове розгортаємо наметовий табір для дітей загиблих військовослужбовців. В нас є намети, спальні мішки, укомплектований виховательський склад, а от з місцем постійного таборування й організованим перевезенням — біда. Микола Васильович взяв на контроль ці питання, за що ми дуже йому вдячні».

Серед іншого мова також йшла про безкоштовне медичне обстеження для дітей загиблих військовослужбовців. Голова облради Микола Лукашук цю ідею представників громадської організації підтримав й зазначив, що, скоріш за все, таку послугу надаватиме Дніпропетровська обласна дитяча лікарня:

«Чи вдасться нам втілити в життя кожен з цих пунктів? Впевнений, що разом ми докладемо до цього максимум зусиль», — підсумував голова Дніпропетровської обласної ради.