Новини

Родониця на Дніпропетровщині: в області віддали шану полеглим Героям України

285BFC1E-698F-42A4-BA2D-5B43792515E9

На Краснопільському кладовищі вшанували пам’ять Захисників, які загинули під час виконання бойових завдань в АТО та ООС.

Від початку військових дій на Сході Укрраїни до Дніпропетровських моргів доправлено тіла 1656 загиблих Героїв. Наразі на Краснопільському кладовищі захоронено 199 бійців. Тіла 97 з них лишаються тимчасово невстановленими.

«Ми дякуємо й вклоняємось кожному Героєві, віддавшому своє життя за незалежність й майбутнє України», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Біля меморіалу зібрались родини героїв, військові, волонтери, громадські діячі, курсанти, надзвичайники, духовенство та керівництво області і депутати.

«Всього на Дніпропетровщині — 604 загиблих захисника. У тому числі 543 — військових Міністерства оборони і 22 — Міністерства внутрішніх справ, 25 нацгвардійців і 14 добровольців. Дякуємо кожному за мужність і нескореність! Схиляємо голови перед їхньою пам‘яттю», — зазначила радниця голови обласної ради Тетяна Губа.

Першу уставну Панахиду після Великого четверга Страсного тижня звершив архієпископ Дніпровський і Криворізький Владика Семион (Зінкевич). Учасники заходу вшанували пам’ять захисників хвилиною мовчання, військовим салютом та покладанням квітів.

Герої не вмирають!