Новини

Могилівська громада: психологічне розвантаження школярів, педагогів, батьків та інші проекти.

рівновага

Реформа децентралізації піднімає села та селища Дніпропетровщини на європейський рівень розвитку. Одним з прикладів є Могилівська ОТГ, де у цьому році змогли реалізувати проекти, про які тутешні жителі не мріяли десятиліттями. Молодіжний простір «Алея друзів», сенсорна аудиторія «Рівновага» у місцевій школі та зала засідань для депутатів громади.

Ці проекти були відкриті за підтримки програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). На реалізацію проекту «Алея Друзів» вже давно чекала молодь ОТГ. Він спрямований на створення кращих умов для відпочинку та створення зовсім іншого простору дозвілля для молодих мешканців громади. Сенсорна кімната «Рівновага» допоможе психологічно та емоційно розвантажувати школярів, педагогів та батьків Могилівської громади. Облаштування депутатської кімнати – це здобуток не тільки для місцевих політиків, але й для усіх жителів громади. Кімната забезпечить комфортне і ефективне проведення сесій, зборів, семінарів та інших засідань. За словами голови Могилівської об’єднаної громади Валерія Дружка, усі проекти були реалізовані завдяки молоді, батькам, вчителям, працівникам сільської ради та всім небайдужим мешканцям.

Голова обласної ради Гліб Пригунов у свою чергу також зазначив: «Вперше в історії України люди самі вирішують, що будувати на своїх територіях, куди витрачати кошти. Самі співпрацюють з міжнародними партнерами, мають усі права та можливості для розвитку власних громад. Усе це стало можливим завдяки реформі децентралізації, яка сьогодні суттєво наблизила нас до цивілізованого, європейського рівня життя!».