Новини

Молодь Дніпропетровщини та Велика Британія стали партнерами.

60878292_2244122519184783_2645584117852274688_n

Відповідний договір про співпрацю був підписаний у Києві між Британською Радою та Молодіжним центром «Освіторіум» Дніпропетровської облради. British Council Ukraine – це міжнародна організація, яка представляє Сполучене Королівство в галузі освіти та культури. В рамках діючої програми «Активні громадяни» представники організацій обговорили план роботи на 2019-2020 роки.

Попереду проведення тренінгів, лідерських курсів та великих форумів. Після навчання кожна українська організація-партнер може представити власні проекти соціальної дії направленні на покращення життя громади. Британська Рада здійснюватиме часткове фінансування обраних проектів. Їхнім пріоритетним напрямком є сприяння міжкультурному діалогу в межах країни, побудова відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, розвиток громад та соціальну активність. Наприклад, вже було підтримано проект «Сила життя» з реабілітації військових, створення «Арт-коридору» у Луцьку, проведення фестивалю «Ми обираємо спорт» та десятки інших корисних ініціатив.

Обласна рада ставить у пріоритет укріплення міжнародного партнерства та налагодження зв’язків із цільовими організаціями. Голова обласної ради Гліб Пригунов зазначає: «Першочергово Молодіжний центр «Освіторіум» був створений для того аби сприяти розвитку громадянської активності нашої молоді!».