Новини

Міжнародна науково-практична конференція «Верховенство права: доктрина і практика в умовах сучасних світових викликів» пройшла у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ

index

У науковому заході взяли учать понад 300 представників вітчизняних органів державної влади, судових органів, місцевого самоврядування, науковці закладів вищої освіти України та представники зарубіжних установ та освітніх закладів з 13 зарубіжних країн: США, Великобританії, Польщі, Литви, Румунії, Португалії, Болгарії, Іспанії, Узбекистану, Греції, Індії, Нігерії та Молдови.

«Ця зустріч дає можливість не тільки об’єднати досвід та наукові і практичні напрацювання українських і міжнародних вчених, представників органів влади, інститутів громадянського суспільства України, міжнародних організацій. Вона дозволяє зробити значний внесок у вирішенні проблем реалізації принципу верховенства права в сучасних умовах та забезпечить подальше згуртування українського суспільства, формування відчуття причетності до боротьби за незалежність нашої держави та мотивацію до натхненної і самовідданої праці заради перемоги, відновлення та розвитку України», – зазначила проректорка Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса Наливайко.

Учасники міжнародного діалогу обговорили питання верховенства права як однієї із головних цілей розбудови України як правової держави у практиці Європейського суду з прав людини, у кримінальному провадженні в умовах воєнного стану, питання кібербезпеки в сучасному інформаційному просторі тощо.

«Утвердження верховенства права – це аспект довіри, це важливо у місцевому самоврядуванні. І важливим є не лише підвищення обізнаності громадян про їхні права при зверненні до органів місцевого самоврядування, а й вміння влади оцінювати свої послуги з точки зору саме верховенства права. Для вирішення цих та багатьох інших завдань обласною радою затверджено близько 60 регіональних програм, які охоплюють усі напрями життєдіяльності. Через їхню реалізацію і відбувається забезпечення законних інтересів мешканців нашої області», – сказала Лілія Гиренко, начальниця гуманітарного управління обласної ради.

photo_5474402488879793868_y photo_5474402488879793869_y photo_5474402488879793870_y photo_5474402488879793871_y