Новини

4 комплекти спеціальної техніки для завантаження і розвантаження зерна передала Дніпропетровська обласна рада фермерським господарствам

01

Міністерство аграрної політики та продовольства України спільно з Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН – FAO (Food and Agriculture Organization) реалізують програму з надання українським фермерським господарствам комплектів спеціальної техніки для завантаження і розвантаження засобів для тимчасового зберігання зерна (рукавів).

Протягом 2022 року фермерські господарства отримали 4️⃣ комплекти спецтехніки. Організацію видачі взяла на себе Дніпропетровська обласна рада, яка є членом Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Українська асоціація районних та обласних рад».

До складу одного комплекту входить:

🔹завантажувач для упаковки зернових культур в герметичні полімерні мішки (рукава) за спеціальною технологією зберігання зерна (продуктивність машини дозволяє наповнити мішок місткістю 200 т за 45-60 хвилин);

🔹розвантажувач для вивантаження зерна та сипучих фракцій (у тому числі комбікорми), які зберігаються в поліетиленових мішках;

🔹 бункер-перевантажувач, який застосовуються для транспортування й завантаження зерна в сівалки, а також його перевантаження в інші транспортні засоби.

«Через повномасштабну війну українські аграрії несуть значні збитки. Посівна кампанія-2022 була найважчою за останні 30 років, чимало викликів чекає на фермерів і цього сезону. Тому підтримка нині потрібна всім фермерським господарствам, від яких залежить продуктова безпека. Ми вдячні всім міжнародним партнерам за ту допомогу, яку вони надають Україні», – зазначила Надія Шевцова, керівниця управління стратегічного планування та комунальної власності Дніпропетровської обласної ради.

Проєкт реалізується за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation.

«Такі машини – дуже дороговартісні. Наразі кожен з нас переживає складний період, всім доводиться суттєво економити, щоб зберегти свою справу. Підтримка у вигляді спецтехніки та наданих «рукавів» для зберігання зерна дозволить нам вкласти зекономлені на їхній купівлі кошти на інші, не менш важливі потреби», – розповіли фермери.

Отримувачами гуманітарної допомоги стали фермерські господарства, які подавали заявки через Державний аграрний реєстр (ДАР).

3 (3) 04 05 02 03