Новини

Міста Дніпропетровщини візьмуть участь у новому конкурсі від Despro.

28109904_1602633683119787_1079077810_n

Заходи  енерго- та ресурсозбереження, нові способи переробки сміття, розвиток транспортної інфраструктури, туризму, будівництво та капітальний ремонт житла.  Такі проекти зможуть реалізувати міста Дніпропетровської області  за допомогою співробітництва з іноземними партнерами.  Швейцарсько-український проект DESPRO оголосив конкурс для міських рад.

Про можливість участі у конкурсі стало відомо на початку лютого під час підписання меморандуму між DESPRO та обласною радою. Голова облради Гліб Пригунов пообіцяв організувати зустріч голів міст та донести до них переваги нового конкурсу.

За два тижні після цього в обласній раді зібрались керівники міських рад. До них звернулись представники DESPRO та заступник голови облради  Мгер Куюмчян:

«Ми готові до плідного діалогу. Переконаний, така співпраця – це можливість вирішити ряд нагальних питань на місцях, а також шанс долучити до життя міст якомога більшу кількість людей. Створюючи активні громади на місцях, ми робимо впевнений крок до європейського рівня життя».

  Мова йшла про участь у програмі фінансування інвестиційних проектів за рахунок розміщення облігацій місцевих позик.

Облігації – це  вид кредитування. Більш зручний та вигідний.  Облігації є дешевшими за банківські кредити. Умови кредитного фінансування стабільні та не залежать від фінансової політики банку, позичальник незалежний від кредитодавця.

Випуск облігацій  дозволить містам реалізувати потрібні їм проекти, навчитися самостійно залучати кошти, із відповідальністю відноситися до розвитку своєї громади.

Переможець конкурсу одержує від DESPRO безкоштовну консультаційну підтримку у підготовці документів та розрахунків та у пошуку інвесторів.

Успішна реалізація пілотного проекту переможцем конкурсу сформувати імідж міста-переможця як інвестиційно привабливого та розповсюдити його досвід в інших містах України.

«Співробітництво із DESPRO в Україні проходить вже 11 рік поспіль. За цей час спільними зусиллями вдалося реалізувати безліч необхідних проектів в громадах, як то будівництво водоводів та вирішення проблем із сміттям. Наразі ми йдемо далі і маємо на меті зробити міста Дніпропетровщини більш незалежними та самостійними, більш обізнаними та спроможними вирішувати власні проблеми. Добробут в країні можливий лише тоді, коли люди на місцях стануть максимально активними, проявлятимуть ініціативу, а не чекатимуть допомоги від когось зверху», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

1 (1)