Новини

У Дніпрі відзначили 29 річницю виводу військ з Афганістану

1

Захід розпочався покладанням квітів до меморіалу загиблим бійцям-афганцям. На центральній набережній біля пам’ятнику зібрались жителі міста та представники обласної влади. Вшанували пам’ять тих, хто загинув під час бойових дій.

Всього вітчизняні війська пробули в Афганістані 9 років. За цей час загалом у афганській війні загинули більше трьох тисяч українців. Зараз лишилось понад 150 тисяч живих ветеранів-афганців.

«Ми маємо пам’ятати про ту сумну історії, коли наші співвітчизники загинули через непотрібні накази та політичні ігри. За радянських часів люди дійсно вважали, що вони рятують світ, а планетою мають поширюватися марксистські ідеї. Лише коли настав період «гласності» і «пєрєстройкі», це питання сколихнуло суспільство. Розпочався процес виводу військ, який завершився 15 лютого 1989 року. Сьогодні ми називаємо цю війну комуністичною агресією! Тож ця дата — ще одне нагадування всьому світові про небезпеку тоталітарних режимів!» — зазначив на своїй сторінці у Фейсбук голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

4