Новини

Навчально-науковий Центр «Школа Бізнесу» відкрили в НТУ «Дніпровська політехніка»

DOR01796

До заходу долучилися працівники університету, співробітники партнерських закладів вищої освіти Польщі, Словенії, Естонії, Японії та ін. А також органи державної влади та місцевого самоврядування, представники підприємств різних видів економічної діяльності та інші.

Навчально-науковий Центр «Школа Бізнесу» створено з метою сприяння розвитку підприємництва в громадах Дніпропетровщини.

«Наші громади будуть рушійною силою відбудови та розвитку України. Після закінчення війни саме на рівні територій будуть реалізовуватися програми і проєкти, українські та міжнародні. І, безперечно, розвиток підприємництва займає одне з перших місць у списку пріоритетів. Саме бізнес дає можливість наповнювати бюджети громад, дає робочі місця, можливості для співпраці», – зазначив Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної асоціації органів місцевого самоврядування, голова Дніпропетровської обласної ради.

В ході заходу відбулося підписання Договору про партнерство та ділове співробітництво між НТУ «Дніпровська політехніка» та Дніпропетровською обласною асоціацією органів місцевого самоврядування (ДОАОМС).

«Щиро вдячні за відверте та відкрите спілкування. Сьогодні від нас залежить відновлення України. У нашому закладі дуже потужний людський і технічний ресурс. Тож, саме нам закладати бекграунд для переможного кращого майбутнього.
Економіка потребує не тільки ідей, але й їх практичного втілення!» – сказав ректор НТУ «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський.

Вже близько пʼяти років Дніпропетровська обласна асоціація органів місцевого самоврядування співпрацює з НТУ «Дніпровська політехніка». За цей час було реалізовано цілий ряд важливих для регіону ініціатив.

«Дніпропетровська торгово-промислова палата теж співпрацює у різних напрямах з університетом. Разом ми реалізуємо міжнародні проєкти, залучаємо партнерів. Наші підприємства відкривають нові можливості для підготовки кадрів, адже ми створюємо матеріально-технічну базу для їх підготовки. І створення Центру «Школа Бізнесу» – це, в першу чергу, виховання підприємницького духу у нашої молоді, набуття нових знань і навичок», – зазначив Президент Торгово-промислової палати Дніпропетровської області
Віталій Жмуренко.