Новини

Над Дніпром замайорів синьо-жовтий стяг

!IMG_7336

23 серпня Дніпропетровщина долучилась до святкування Дня українського прапора. Церемонія відбулась біля 72-метрового флагштока у м. Дніпро, де височіє національний прапор, розміром 12 на 18 метрів і вагою у 23 кг.

«Український стяг — символ головних етапів та звершень, які сталися в нашій країні протягом 30 років її незалежності. Це символ суверенітету та єдності нації, уособлення могутності країни. Це закарбована історія волелюбного, чесного й працьовитого народу. За синьо-жовтий стяг віддавали життя і проливали кров. Під ним і зараз наші військовослужбовці продовжують боронити державну цілісність. Я вітаю всіх українців із Днем національного прапора! Бажаю, аби небо над нашими головами було завжди ясним і блакитним, а урожай — щедрим і багатим. Нехай стяг України наповнює душу патріотизмом і прагненням до світлого майбутнього», — звернувся до присутніх радник голови Дніпропетровської обласної ради Олександр Донченко.

Участь в урочистостях взяли також представники Дніпропетровської обласної ради та адміністрації, міської ради, панотці, волонтери, військовослужбовці та небайдужі містяни. На екранах присутні могли спостерігати за виступом президента країни Володимира Зеленсього та за підняттям прапора у географічному центрі країни.

«Упевнений, що, дивлячись на синьо-жовтий стяг, кожен українець відчуває гордість за свою Батьківщину, за її нездоланний народ, за нескореність нації. Нехай ваші серця, не тільки у свято, а й кожного дня, будуть сповнені прагненням до єднання та порозуміння», — наголосив перший заступник Дніпро ОДА Володимир Орлов.

Сьогодні прапори України здійнялись в небо у Кривому Розі, Апостоловому, Нікополі, Покрові, Кам’янському, Новомосковську, Павлограді та інших містах, селах і селищах Дніпропетровщини.

!IMG_7423

!IMG_7338 !IMG_7337 !IMG_7336 !IMG_7324 !IMG_7320 !IMG_7316 !IMG_7312 !IMG_7310 !IMG_7431 !IMG_7423 !IMG_7401 !IMG_7336 !IMG_7350