Новини

У Кривому Розі відзначили День Державного прапора України

DCIM100MEDIADJI_0488.JPG

Сьогодні у Кривому Розі відбулося урочисте підняття прапора на новозведеннному 72-метровому флагштоці. Об’єкт монументального мистецтва встановили у парку Героїв біля Криворізької міської ради. На флагштоці замайорів Державний Прапор України розміром 18 на 12 метрів. Площа полотнища 260 м2, вага — 23 кілограми. Перед офіційною церемонією підняття стяга відбулося пряме включення виступу Президента Володимира Зеленського з географічного центру України, що на Черкащині.

«Сьогодні в нас велике державне свято, день символу великої української сім’ї — День Державного Прапора. Для всіх нас синьо-жовтий стяг — більше ніж офіційний атрибут. Це міст крізь століття боротьби за незалежність, що з‘єднує десятки поколінь. Це наставник, який нас надихає і мотивує. Наш янгол-охоронець, що яскраво майорить в небі. Сьогодні нас всіх об‘єднує спільна дія, спільне мета: ми разом підіймаємо прапор і маємо підіймати Україну. Вітаю всіх із Днем Державного Прапора!» – сказав Президент України Володимир Зеленський.

До привітань долучився і голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Синьо-жовтий стяг неодноразово об’єднував всіх нас в найбільш знакові для держави хвилини. Український прапор – святиня та символ соборності і самостійності, в ньому слава, гордість й честь нашої нації. Сьогодні у моєму рідному Кривому Розі на висоті 72 метри замайорів один з найбільших стягів в країні, який тепер буде видно в кожному куточку міста. Для мене особисто дуже важливо, щоб Кривий Ріг завжди жив саме під синьо-жовтими кольорами. Адже вони символізують справжню незалежність і можливість обирати своє майбутнє самостійно. Вірю, що настане час, коли синьо-жовті прапори піднімуть у всіх містах Донеччини, Луганщини та в Криму!» – наголосив голова ДОР Микола Лукашук.

Навколо зведеного флагштока також встановили стели з кортенової сталі із монументальними панно розміром 160 на 180 см. На них зображені українські національні символи: петриківський розпис, половецька баба, Тарас Шевченко, Козак Мамай. На панно також зобразили і знакові символи Кривого Рогу: кар’єр та ріг достатку, виконаний у «металургійних» кольорах. Величезний стяг став «братом-близнюком» дніпровського прапора.

index2

DCIM100MEDIADJI_0488.JPG
DCIM100MEDIADJI_0488.JPG

index1 index8 index22222

DCIM100MEDIADJI_0591.JPG

index6