Новини

На кордоні з Донецькою та Харківською областями – якою є ситуація в Слов’янській сільській територіальній громаді Синельниківського району

ODA_0785

В громаді проживає близько 4 тисяч людей в 11 населених пунктах. Працює аптека, 2 заклади загальної практики сімейної медицини, школа, дитячі садочки, спортзал, будинок культури, тощо.

«Від початку повномасштабної війни частина наших жителів виїхали в інші регіони України та за кордон. Втім, наразі, близько третини з цих людей вже повернулися. У нас проживає 581 ВПО, 176 з яких – діти від 2 до 17 років. З 1 вересня у нас дистанційно працює школа та дитячі садочки, ми проводимо батьківські збори, діти виконують домашні завдання», – розповідає Галина Смольська, голова Слов’янської сільської територіальної громади.

Аграрії у Слов’янській громаді працюють понаднормово і часто – вночі. Для цього вони отримують тимчасові посвідки від адміністрації громади:

«Завдяки цьому у нас уже виконано 70% робіт. Зібрані ранні зернові, зараз іде кампанія зі збору пізніх зернових, сіємо озимі. Загалом у нас 24 000 га орної землі», – підсумувала Галина Смольська.