Новини

Депутатка Дніпропетровської обласної ради, член комісії з питань сім’ї, молоді та спорту Валерія Світла виступила спікеркою на міжнародному форумі «Свідома молодь: місцева влада + громадянське суспільство = великі досягнення для спільного процвітання».

IMG_9881

 

Під час заходу було зазначено роль Дніпропетровської обласної ради у комунікації з міжнародними благодійними організаціями, адже головною метою Форуму була презентація історій успіху єдності та співпраці між громадянським суспільством та місцевою владою.

 

💬 «Після початку повномасштабної війни в Україні молодіжні громадські організації почали допомагати усіма можливими засобами, організовувати волонтерські рухи, привозити гуманітарну допомогу та закривати багато потреб. Розповідаючи спільні історії єдності та співпраці, на прикладі нашої області та моєї особистої історії волонтерського руху зі Stay Safe Ukraine, вірю що інші зможуть розпочати новий період плідної співпраці з органами місцевого самоврядування», – зазначила Валерія Світла.

 

Під час панельної дискусії «Співпраця громадянського суспільства та місцевої влади для подолання спільних викликів» Валерія Світла відзначила високий рівень національної свідомості серед молоді, а також необхідність проводити якомога більше спільних навчальних заходів влади та громадського сектору.

 

💬 «Я з захопленням спостерігаю, як молодь волонтерить 24/7, вони роблять неймовірні дива, і це все яскравий приклад національної свідомості та усвідомлення особистої відповідальності за незалежність нашої країни. Ми перейшли на новий рівень комунікації влади та громадськості, і сподіваюсь надалі буде ще більше спільних освітніх заходів як комунікувати один з одними заради ефективних дій та перемоги».

 

Особливий «бум» реєстрації благодійних організацій у цьому році припав на квітень. Саме у квітні 2022 року в Україні їх було зареєстровано 1199. Серед них також є 93 міжнародних благодійних організації. Дніпропетровська область посідає 3 місце у рейтингу кількості нових зареєстрованих благодійних організацій, поступаючись Києву та Львову.

 

📑 Також під час Форуму виступав мер міста Варшави Рафал Тшасковскі відзначаючи швидке реагування на гуманітарну кризу та ситуацію з біженцями в Європі на прикладі дільності Варшави.

 

Під час Форуму учасники отримали більше розуміння проблем та викликів, з якими стикнувся молодіжний сектор та місцева влада після 24 лютого, та дізналися хороші практики командної роботи. Додатково обговорювали роль молоді на війні та відновлення України після війни, освітніх можливостей для молоді та нових інструментів запобігання відтоку мізків.

 

Організатори: European Democracy Youth Network у співпраці з Alliance4Europe та Aware Zone Youth Hub.

 

Партнери: Національний демократичний інститут (NDI), Європейський молодіжний форум, Let’s Do it Ukraine, ГО «3,5 відсотка», Міністерство молоді та спорту України, Український центр міжнародних відносин.