Новини

Обласна рада опублікувала оновлений інвестиційний паспорт області!

45017744_689324064786706_7304432961703641088_n

Інвестиційний паспорт – це обов’язковий документ для будь -якої території, яка зацікавлена в залученні інвестицій, як внутрішніх так і закордонних. Вперше, таке масштабне аналітичне видання зробили у 2017 році фахівці облради та Інвестиційної агенції DIA. У 2018 версію було оновлено та презентовано нещодавно  на україно-білоруському бізнесовому Форумі. Спеціалісти зазначають, що у паспорті була змінена методологія так званого «першого знайомства», враховуючи іноземний досвід та загальносвітові тренди на ринку.

До документу додали такі важливі дані, як економічний клімат регіону. У зв’язку з війною на Сході України багато інвесторів мають побоювання і не вкладають кошти у наші території. Інвестиційний паспорт такі побоювання спростовує реальною статистикою!

Також у новому паспорті фахівці визначили пріоритетні напрямки інвестування. Головні з них виокремили: промислове виробництво, агропромисловий комплекс та будівництво.

Загалом у виданні зібрана та структурована інформація про нашу область: географічне положення, людські ресурси, структуру економіки, зовнішньо-економічну діяльність, перелік інвестиційних проектів, а також довідкову інформацію для бізнесу. Зараз він вже є у доступі на сайті обласної ради в англомовній версії. Незабаром з’явиться і на інших мовах світу.

«Наше завдання полягає в збільшенні інвестицій у області. Дуже зручно, що аналітичний документ, відображає економічну картину в регіоні. Інвестору легше зважитись на певні вкладення, коли він бачить такий детальний аналіз та необхідну статистику. Область заявляє про себе з різних сторін та сфер. Щороку дані будуть оновлюватися», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.