Новини

Об’єднання протитуберкульозних закладів на Дніпропетровщині: перші договори з НСЗУ вже укладені

2AB746B3-1B25-4B17-9370-EA7D35B78691

Станом на 12 травня спеціалізовані протитуберкульозні заклади отримали від НСЗУ проєкти договорів. Тепер НСЗУ відшкодовуватиме кошти аптечному закладу за лікарські засоби, безоплатно відпущені пацієнту за наявності рецепта від лікаря ПМД.

Домовленості з Національною службою здоров’я вже уклали КП «ДОКЛПО «Фтизіатрія» (орієнтовна сума – 169 млн.грн.), КП «Криворізький протитуберкульозний диспансер» ДОР» — 6 пакетів (орієнтовна сума – 4,9 млн.грн.) та КП «Кам’янський протитуберкульозний диспансер» ДОР» — 4 пакети (сума договорів уточнюється).

«Це дасть змогу зменшити навантаження на обласний бюджет та забезпечить безкоштовний базовий пакет медичних послуг, що будуть надаватися на базі КП «Криворізький протитуберкульозний диспансер» ДОР». Саме це підприємство рішенням V-тої позачергової сесії ДОР об’єднало медзаклади фтизіатричної галузі області в одну структуру», — пояснив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Єдина фтизіатрична структура також дозволить розширити спектр надання медичних послуг на базі протитуберкульозних закладів: первинна медична допомога – сімейний лікар, паліативна допомога невиліковним хворим на дому та в стаціонарних умовах, хірургічна допомога, медична реабілітація в пульмонології, лікування COVID-19 тощо.

«Про кадровий дефіцит можна забути, бо ж введено посади міжрайонних фтизіатрів, проведена перекваліфікація лікарів-фтизіатрів та лікарів інших спеціальностей, відповідно до потреб пацієнтів. Наразі всі працівники отримали попередження про проведення реорганізації, збираються згоди працівників на перевід до КП «Криворізький протитуберкульозний диспансер» ДОР», проведено ревізію договорів та створено реєстр незакритих домовленостей для прискорення процесу виконання договірних умов», — зазначила очільниця Криворізького протитуберкульозного диспансеру Наталія Гранкіна.