Новини

Робота водоканалу «Дніпро — Західний Донбас» поновлюється

550E1A9B-4127-4826-BF08-3467EF62F2A9

Про це розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Ситуація під контролем. Вже сьогодні водопостачання у східній частині Дніпропетровщини поновлюють. Орієнтовно завтра вода з‘явиться у Синельниково. Павлоград буде підключено до обіду», — зазначив Микола Лукашук.

Аби поновити водопостачання, з обласного бюджету було виділено 2,5 млн грн. Ці кошти були передані Синельниківському водоканалу.

За минулий період водоканал отримав 13 млн грн з бюджету області для погашення своїх боргів за електроенергію. І ще 5 млн було закладено депутатами обласної ради на початку 2021 року.

Крім того, Микола Лукашук та перший заступник голови облради Геннадій Гуфман провели перемовини з мерами Павлограду й Тернівки. Спільно вони вирішили питання відключення водопостачання підприємством «Дніпро — Західний Донбас», яке забезпечує питною водою 300 тисяч мешканців регіону.

«Наголошую, що підприємство «Дніпро — Західний Донбас» не підпорядковується обласній раді, тож, ми не можемо нести відповідальність за його роботу. Втім, і лишати людей без води — неприйнятно. В подальшому ми зробимо все можливе, аби подібних ситуацій із відключенням води не було взагалі. Так як більшість водоканалів області — збиткові, не можуть фінансово себе забезпечити, оновлювати комунікації, а тільки накопичують борги, ми плануємо перевести водоканал «Дніпро-Західний Донбас» під керівництво обласної ради», — наголосив голова облради.

Нагадаємо, 11 травня відключення води сталося через заборгованість держпідприємства «Дніпро — Західний Донбас». За несплату рахунків установу було відключено від постачання електроенергії. Відповідно, зупинена і подача води жителям Синельниківського, Павлоградського, Васильківського, Петропавлівського, Покровського та Межівського районів.